home
paintings
photos
prints
projects
    Some Body
    Fremdkörper
    COSA MI A ROTTO
    GOud West
drive
facts
news
contact
  next >

< previous

(Persbericht)

BUURT OP DE MUUR
‘Als ik naar die Mondriaan kijk met die twee strepen dan word ik effe niet goed. Een ander raakt ervan in een coma.’ Drie kilo bout kip, kiwie, heel kilo muizen 80 cent. De bewoners van een dynamische en gemengde Amsterdamse wijk zijn aan het woord.
Op vrijdag 29 mei 2009 opent GOud West, een kunstproject in de openbare ruimte van kunstenaar/copywriter Heleen van der Putt. Op de gevel van een café op de hoek Bilderdijkstraat/Kwakersplein in Oud-West in Amsterdam. Naast teksten bestaat het werk uit getekende mensen die op elkaars schouders staan.

Tekst en beeld zijn opgeblazen tot een frontlit zeildoek van 7x3 meter dat de komende vijf jaar blijft hangen. GOud West wordt gefinancierd door stadsdeel Oud-West en woningcorporatie Stadgenoot, die graag betrokken zijn bij kunstprojecten met de buurt als onderwerp. Heleen van der Putt struinde markt, cafés en pleintjes af en maakte copy van gesprekken en nuchtere observaties. De tekeningen ontstonden daarbij vanzelf. Ze zou het concept, beeld en tekst over en uit de buurt, het liefst uitrollen over allerlei wijken door heel Nederland. ‘Samenleven begint met communiceren. Dat doe je met een gezamenlijke taal. In elke buurt zijn kleurrijke en sprekende gebeurtenissen, meningen en plekken te vinden. Die kun je allemaal vertalen in woorden en beelden die elkaar versterken, en waarin bewoners zichzelf en elkaar herkennen. Het lijkt me bij het maken van beeld trouwens leuk om samen te werken met de bewoners. Video, animaties, je kunt van alles bedenken.’

Opening:
Vrijdag 29 mei 2009, 17-19 u. Hoek Bilderdijkstraat/Kwakersplein, Amsterdam.
GOud West is te zien tot mei 2014.